Het heeft heel wat jaren geduurd voordat ik erachter kwam hoe ik mijn suikerverslaving kon aanpakken! Ik heb heel wat keren gelijnd, maar bleek na 54 jaar altijd op de verkeerde manier. Na iedere lijnpoging steeg mijn verslaving. Want: ik kon niet meer zonder suiker, vanaf de lunch ging het suiker eten maar door. Een rem was er niet. Door de combinatie van goede begeleiding en ondersteuning van Herbalife is mijn leven drastisch verandert. Ik heb veel geleerd en weet nu wat ik moet eten om in balans te zijn. Nu weet ik dat ik koolhydraten nodig heb, maar ook welke!

Koolhydraten zijn nodig voor ons lichaam. Ze leveren een belangrijk deel van de energie voor ons lichaam. Koolhydraten zitten in graanproducten zoals brood en pasta, maar ook in aardappelen en fruit. Koolhydraten zijn suikers en suikers zijn dus nodig voor je dagelijkse energie om te kunnen functioneren.

SuikerMaar je kunt er ook teveel van eten en verkeerde keuzes in maken waardoor je lichaam dit opslaat als vet. Daar ben je niet blij mee en je lichaam helemaal niet. Als je te veel koolhydraten eet en te weinig eiwitten of vetten raakt je lichaam uit balans.

Te veel koolhydraten, wat dan?

Als je gezond wilt eten is het verstandig om dagelijks tussen de 40 en de 70% koolhydraten te eten. Wil je afvallen moet je in ieder geval niet meer dan 50% van je dagelijkse hoeveelheid calorieën aan koolhydraten nemen. Maar ja hoe doe je dat?

Het gaat om bewustwording.

Wanneer ik in mijn praktijk spreek met klanten over hun voedingspatroon blijkt dat de verhouding tussen eiwitten, vet en koolhydraten vaak verkeerd is. Mensen zijn zich daar niet van bewust. En ik was dat een paar jaar geleden ook niet.

De koolhydraat is de duidelijke winnaar van de dagelijkse calorieën. Maar ja, de verleidingen zijn ook zo groot. We komen immers continu in aanraking met koolhydraten. Op elke hoek van de straat zit een Mc Donald, een Burger King of een supermarkt met veeeel koolhydraten recht voor je neus. Bovendien word je ook nog verleid met de geuren van heerlijke gebakken brood, koeken, kip enz. Het is dus snel gedaan met de gezonde verhouding van koolhydraten. Onbewust eet je meer koolhydraten dan gezond voor je is.

Veel van de koolhydraten die we eten zorgen voor een snelle energiestijging. Het gevolg: een snelle energie daling. Daar krijg je de bekende energie dips van. De 4 uur cup a soup behoefte of een aanval op de koek en snoep. Wanneer je dat patroon continu herhaalt ontstaat er een steeds grotere behoefte aan suikers en kan je er zelfs verslaafd aan raken.

Maar wees gerust. Je kunt er ook weer vanaf komen. Ik ben hiervoor het wandelend bewijs. Meld je aan voor individuele ondersteuning dan help ik ook jou bewust worden van wat je eet en wat dit met je lichaam doet. Door goede voedingsstoffen aan je lichaam toe te voegen kan ook jij de balans in je lichaam vinden en behouden.

Regelmatig kleine, uitgebalanceerde maaltijden helpen je bloedsuikerspiegel stabiel te houden.

Heb jij last van energie dips? Hoe zit het met jouw balans? Moet jij elke avond een uurtje op de bank om weer bij te komen?