Wat is het toch ingewikkeld om je voedingspatroon goed in balans te krijgen. Allereerst moet je weten wat alle voedingsstoffen met je lichaam doen, dan moet je nog opletten op welke tijden je eet en dat je het allemaal goed verdeeld. Maar ja wat doe je dan als je in het weekend lekker uit slaapt. Of als je een hele lange dag ertussen hebt zitten omdat je ’s avonds een feestje hebt.

Je kunt natuurlijk denken; ik heb gisteren veel gegeten dan vandaag maar wat minder. Qua calorieën is dat gedeeltelijk waar. Maar je hebt tussendoor geslapen dan gaat je lichaam als het ware resetten. ’s Nachts verbrand je de meeste calorieën en je lichaam regenereert je cellen. Het is helaas niet zo dat we dan meer verbranden omdat het de dag ervoor een lange dag was met extra voeding. Nee, helaas wordt dat omgezet in vet. Alles wat teveel is wordt omgezet in vet. Ik kan het niet anders vertellen.

Maar wat als je dan lekker uitslaapt en pas veel later gaat eten. Dan neem je minder voeding tot je over de dag verdeeld. Dat is dan een betere dag qua toename van vet, maar mogelijk eet je dan weer te weinig want je lichaam wil balans hebben. Niet teveel en ook niet te weinig. Door een dergelijk patroon breng je dus onbalans aan in je lichaam.

Waar het om gaat is dat je iedere dag weer balans zoekt voor je lichaam. Ook als je uitslaapt of langer door gaat. Je lichaam ziet niet wat jij doet en is er niet op ingesteld om zich daaraan aan te passen.

Uiteraard is het geen probleem als je eens in de zoveel tijd doet, maar zoals men vroeger al zei rust en regelmaat is het beste voor de mens en dat geldt zeker voor je voedingspatroon. Regelmatig eten verdeeld over de dag in 5 porties is belangrijk. Dan ook nog verdeeld in de goede verhouding van de 6 voor succes. Wanneer je wilt weten wat dat is, dan kan je mij benaderen. Ik leg het je graag uit.

Kijk eens kritisch naar jouw ritme in je voeding. Eet jij 5 keer per dag of sla je wel eens een maaltijd over. Ontbijt je wel? Hoe vaak slaap je uit of ga je ’s nachts door tot in de kleine uurtjes?

waage mit tomaten und messband

Ik kan me heel goed herinneren dat ik toen ik jonger was uit ging en dan ’s nachts altijd eindigde in de shoarma zaak. Lekker een broodje eten met veel knoflook saus en nog wat drinken dan naar huis en naar bed. De volgende dag was ik nog zo vol dat ik niets hoefde te eten. Toen wist ik nog niets van balans in mijn voedingspatroon. Wanneer ik er nu aan denk, snap ik dat ik steeds dikker werd. Gelukkig heb ik nu geleerd hoe het wel moet en dat voelt kan ik je zeggen veeeeeel beter. Nu kan ik anderen helpen om in balans te komen. Hoe mooi kan het zijn.

Wil jij ook meer weten of samen met ons onderzoeken wat je wel of niet goed doet met je voeding. Laat het mij weten!