6 strategieën voor het direct veranderen van minder gewenst gedrag?

Als kind ben je opgevoed met het gedrag wat je ouders wenselijk vonden. Daarnaast heb je ook zelf nog een aantal gedragen aangeleerd, op school, tijdens je studie in de omgang met vrienden en familie. Gedrag is dus een verzameling vanuit je hele leven. Eigenlijk zou je blij moeten zijn met zoveel aangeleerd gedrag, je bent een rijk mens. Maar feit is, dat je ook  gedrag hebt geleerd wat je leven lastig maakt en wat je wilt wijzigen. Maar hoe doe je dat?

Herken je dit? 

Als je wilt afslanken: “Je moet gewoon na 20.00 uur ’s avonds niet meer eten”  of “dan neem je toch gewoon geen koekje bij de koffie”

Als je niet kunt slapen:  “dan moet je gewoon vroeger naar bed toe gaan” of “ ga niet meer achter de computer zitten voordat je naar bed gaat”. 

Als je snel boos bent: “tel gewoon tot 10”

Allemaal misschien wel waar, maar best ergerlijk, want dat wist je zelf ook wel. Veelal ben je jezelf pijnlijk bewust van je ongewenst gedrag.

Omdat het mijn passie is om mensen te ondersteunen in het blijvend aanpassen van gedrag geef ik je 6 strategieën waarmee je als je dit wilt direct aan de slag kunt gaan om jouw ongewenst gedrag te wijzigen.

  1. Stel jezelf een doel en schrijf op wat je wilt veranderen en wat je denkt daarvoor nodig te hebben. Houd je doel wel realistisch dus reken er voldoende tijd voor. Je hebt het gedrag niet in een keer aangeleerd dus afleren kost ook flink tijd. Gun dat jezelf. Leg of hang dit ergens waar je het iedere keer weer kunt lezen.                                                                    
  2. Kijk eens terug, welk gedrag heb je de afgelopen 4 jaar al aangepast. Hoe heb je dat toen gedaan. Wanneer je daaraan denkt vindt je vaak de werkwijze voor jou om het nu ook anders te doen.                                                                                                                                     
  3. Maak een tekening of een moodboard van het gedrag wat je wilt bereiken. Hoe zie je er dan uit, wat doe je dan? Wanneer je iets wat je veranderen wilt visueel maakt zorg je ervoor dat het een steviger doel wordt. Het wordt levendiger en makkelijker bereikbaar.                                                                                                                                                   
  4. Verzin iets wat je fijn vindt om te doen en gebruik dit als vervangend gedrag. Iedere keer dat je ongewenst gedrag doet of denkt te gaan doen mag je het fijne gedrag inzetten. Zo maak je er een positieve ervaring van en een stimulans om het blijvend aan te passen. 
  5. Vergeef jezelf wanneer je toch nog een keer de fout in gaat. Je bent maar een mens. Denk niet dat je het niet kan, realiseer je het aantal keren dat je het wel goed deed. Vergeet snel deze ene keer dat het fout ging en ga gewoon door. De keren dat je het fout doet worden iedere keer minder.                                                                                                    
  6. Vraag hulp aan mensen om je heen of aan mij. Soms is het steun wat je nodig hebt, soms zoek je nog naar je gedragspatroon. Een ander kan en wil je vaak graag helpen.

 

Super Power mind programma 16022283_s

Wil je in korte tijd je ongewenst gedrag veranderen, doe dan mee aan het Super Power mind programma. In dit programma help ik je stap voor stap van jouw top drie ongewenste gedragingen af.

Het programma bestaat uit 10 bijeenkomsten ( live of skype) waarin ik je 15 strategieën aanleer waarmee je kunt veranderen, waarin je bewust wordt van ondersteunend en ondermijnend gedrag en waarin je stap voor stap voelt dat je dit gedrag afrekent. We maken een feest lijst. De lijst met gedrag waarvan jij blij wordt, wat je in gaat zetten wanneer het nodig is en wat je leven fijner maakt. Je houd een groeimeter van gedrag bij zodat je de Power ziet groeien. 

Omdat ik je graag wil ondersteunen bied ik je een aantrekkelijke korting aan. Wanneer je jezelf aanmeldt na het lezen van deze blog en bij het inschrijven de code “gedrag” noemt is het tarief voor jou in plaats van €1195 maar € 795,-  (inclusief BTW)


Vraag

Welk ongewenst gedrag is voor jou het meest lastige om te wijzigen?  Deel dit met mij en na controle van je reactie ontvang je als dank een extra korting van 25% op het Super Power mind programma wat je zowel live als per skype kunt volgen.