20141215_161454

Het is bijna Kerstmis. Voor veel mensen een tijd van samenkomen van familie en vrienden en heerlijk eten. Geniet er ook gewoon van, maar er zijn 3 tips die ik je nog wil meegeven zeker wanneer je thuis blijft voor het eten. Wanneer je eraan denkt helpen ze je om net even beter om met deze verleidelijke dagen om te gaan.

1.  Doe je boodschappen met een boodschappenbriefje

Bedenk vooraf wat je wilt, wat je gaat eten en koop vooral alleen dat wat nodig is. Want over het algemeen zijn mensen impuls aankopers en jij mogelijk ook.  En wat je teveel in huis hebt wil je vaak ook opmaken, want het is zonde om weg te gooien toch?

De winkels spelen hier handig op in en zorgen ervoor dat jij en ik het nog moeilijker hebben in de winkel. Zij willen immers meer verkopen vanuit hun doel, logisch, maar wanneer je gezond de feestdagen door wilt komen is het lezen van het dit onderzoekwel leerzaam en weet je dat mijn advies belangrijk is. 

2.  Proef niets voor in de keuken

Wanneer je thuis kookt voor je gasten heb je geleerd om je eten te proeven tijdens het koken om zeker te weten dat het goed smaakt. Maar ongemerkt eet je dan toch extra. Om dit te voorkomen kan je een aantal van je gasten vragen of zij iets willen proeven en hun mening willen geven. Vraag bij ieder gerecht een ander, zo maak je ieder gerecht ook op smaak van de ander en ben je een super gastvrouw.

3.   Bedenk vooraf een nieuwe maaltijd voor de voedsel resten

Er blijft na zo’n bijzonder etentje meestal wat eten over. We hebben bijna allemaal geleerd om geen eten weg te gooien dat is op zich een goede eigenschap. Maar heel verleidelijk om na afloop van het feest en tussendoor extra op te eten. Vol of niet vol, het blijft aantrekkelijk. Maar wanneer je vooraf al hebt nagedacht over het klaar maken van een nieuwe maaltijd vanuit de voedselresten weet je waarom je het bewaard en is de verleiding om tussendoor te eten weg of heel klein. Ik stel je voor om eens te kijken of je mee wilt doen aan de Foodbattle. Een beweging die stimuleert dat wij anders met onze resten voeding om gaan. Misschien een goed voornemen voor 2015.

Een weetje: gemiddeld verspilt één persoon bijna 48 kg (tussen 42 en 53 kg) vast voedsel (incl. zuivel en olie) per jaar. Per huishouden is dat ruim 105 kg per jaar. Dit is exclusief de dranken (koffie, thee, wijn, bier, sap, limonade) die door de gootsteen verdwijnen. Bron: Voedingscentrum

Hopelijk heb je met deze adviezen nieuwe ideeën gekregen die jou helpen om gezond te worden of blijven zelfs met de komende feestdagen.

Ik wens je hele fijne dagen. Geniet ervan!


 

Wil je met ons delen jij gaat eten met kerst?

Het lijkt me leuk om te horen. Plaats het dan onder deze blog alsjeblieft. 

Als dank daarvoor ontvang je mijn eBook “Eiwitrijke recepten. Daarin vind je een flink aantal heerlijke en gezonde recepten die je ook met een feest kunt presenteren.

Gun jij jouw vriendinnen ook deze tips, deel dan dit artikel alsjeblieft. Mijn doel is om 10.000 werkende vrouwen van 45+ die worstelen met hun gewicht te helpen om eenvoudig en gezond slanker te worden.


 Help mij alsjeblieft om dit doel te bereiken en deel deze tips via Email, Facebook, Twitter en Linkedin. 

social-media-488886_640