Welzijnspraktijk de Esch

Voeding | Massage | Pedicure | Bowen therapie

Stel je vraag
aan Anita
KLIK HIER !
Of meld je aan voor
mijn nieuwsbrief:


AGENDA »
BOEK NU ! »

Alweer koken?

Doe mee aan een kookworkshop dan ga je er anders over denken! 

Ken jij dat ook, dat gevoel van wat moet ik nu weer koken? Iedere dag komt dat ritueel terug. Je wilt wel, maar je hebt geen zin, geen energie of geen idee wat je moet koken

2014-02-02 22.22.43

We hebben winkels en restaurants te over waar we snel een maaltijd vandaan kunnen halen. Maar we weten eigenlijk wel dat dit niet de juiste keuzes zijn voor een gezond voedingspatroon. Ik ken mezelf en weet dat ik regelmatig smoezen heb verzonnen om niet te hoeven koken. Ik ben moe, al zo laat thuis. Zo hard gewerkt, ach we moeten straks weer weg. Even makkelijk houden.

Dan denk ik wel eens terug aan mijn kinderjaren. Mijn moeder was hele dagen thuis, was huisvrouw. Ze kookte de Hollandse pot. Bepaalde gerechten stonden de hele dag op een pitje te sudderen. Ze vond dit geweldig want vertelde ze in de oorlog aten wij in Amsterdam bloembollen en nu is het een delicatesse. http://www.maandvandegeschiedenis.nl/41946/nl/bloembollen-eten-een-delicatesse.

Er was niets anders vertelde ze dan, dus nu moeten we genieten van ons eten. En ja het eten was heerlijk, maar of het zo gezond was???? 10 mud aardappels in de schuur, want die kochten mijn ouders aan het begin van de winter, aan het einde van de winter zaten er overal uitlopers aan. Zakken vol uien in de kelder! Veel winterpeen, zo van het boerenland van Heemskerk af, maar de muizen vonden dat ook lekker. Groenten in wekpotten. Dat was wel leuk want ik mocht helpen. Maar erg zout, want dat was nodig om het in te leggen. Maar ook mijn moeder stapte, ondanks dat ze veel thuis was, regelmatig over op een eenvoudige hap. Eén keer in de week brood eten omdat we naar de reddingsbrigade moesten en ja dan was brood toch makkelijker. Een andere keer pannenkoeken, want dat was feest en makkelijk.

Kortom het is niet zo dat je geen tijd hebt, laten we eerlijk zijn het is vaak geen zin. Geen inspiratie hebben. En soms ook niet weten wat in korte tijd te bereiden is en toch lekker en gezond. Er zijn volop kookprogramma’s op de televisie waar je inspiratie vandaan kunt halen. Hells kitchen, masterchef, kitchen rules. Of op internet als je een recept zoekt. Maar vaak worden daar zulke geweldige recepten gemaakt en gepresenteerd dat ik alleen maar op de bank ga kijken en het niet nadoen omdat het dan wel heeeel erg mooi is en ik ben ervan overtuigd dat ik dat niet zo mooi kan. Sorry, een nieuwe smoes!

Maar, sinds een half jaar organiseer ik kookworkshops  http://www.welzijnspraktijkdeesch.nl/maandelijkse-kookworkshops-van-welzijnspraktijk-de-esch/ en met deze workshops kom ik toch tot een ander inzicht. Samen nieuwe recepten uit proberen is heel erg leuk. De groepen zijn iedere keer vol en na iedere workshop krijg ik via whatsapp, persoonlijk of via facebook enthousiaste reacties https://www.facebook.com/WelzijnspraktijkDeEsch. Niet alleen over de avond, maar vooral over de ontdekkingen die men doet tijdens de workshop. De kikkererwten die erg lekker blijken te zijn. Het eenvoudige gerecht wat ze al een paar keer gemaakt hebben, soms zelfs in andere varianten. Super dat deze workshops zo werken.

Kortgeleden ben ik met mijn vriendin, die ook mee gedaan heeft met de workshops, een paar dagen weg gegaan. Lekker naar een bungalow park. Wat heeft ze meegenomen??? De recepten die ik uitgeprint meegegeven heb. Met de ingrediënten van een paar recepten. Samen hebben we deze recepten nog een keer geprobeerd en we hebben gesmuld. 

http://www.welzijnspraktijkdeesch.nl/kookworkshop-koolhydraten/We waren binnen 15 minuten klaar en er stond een zeer gezonde uitgebalanceerde maaltijd.

 

  

 

 

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Print this pageEmail this to someone

Aantal Reacties: 0

Interessant artikel?Plaats een reactie! (s.v.p. maximaal 600 woorden)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Mail mij als anderen ook een reactie plaatsen.

manbanner GRATIS E-book 'De 7 beste tips om je energie te verhogen' IN ONZE WEBSHOP

actueel:

Hoe goed ontbijt jij?